pühapäev, 22. juuli 2007

Mis on moes sügis-talvel 2007?


Catwalkide ja katloogide põhjal lühiülevaade algava hooaja moetrendidest. Esimeses osas naistemood, teises meestemood ja kust netis saab shopata mugavalt.

Naistemoes võib võtmesõnadeks öelda: glitter, metallik, dekadents, glamuur, maskuliinsus, militaar. Iga asi omas kohas ja maksimumini viidud. Kleidid on värvilised, glamuursed ja pilkupüüdvad, ülikonnad on maskuliinsed ja jakid taljes, vaba aja mood on kuuekümnendad ja värvideks must sõjaväestiil ja pruun, julgematel ka eredad värvid nagu laial gammal sinised, punased ja rohelised.

ÜLDISED TRENDIDE VÕTMESÕNAD

Glamuur: agressivne ja pilkupüüdev naiselik riietus, tihti inspireeritud nn. „vana kooli” Hollywoodi glamuurist
Kuuekümnendad (ajalehepoiste mütsid, triibulised kampsunid (Marimekko)
Venemaa ja slaavilikkus (ala Dr. Zhivago, karusnahad, tikandid)
Gooti: must ja punane

VÄRVID
Must. Selle hooaja „must” on must. Musta võib jätkuvalt edukalt kombineerida ka valgega. Mustale lisaks aga on julgemate jaoks moes ka elavad lõbusad värvid. Samuti on ikka veel moes metallik, aga mitte enam kuld vaid pigem pronks, vask, külmhõbe.

MATERJALID:
Kashmiir, satiin, siid.

AMETLIK

Jakid on enamuses mustad, taljesse õmmeldud ja tuxedo stiilis. Kantakse kas lühikeste pükste ja paksude sukkadega, skinny (liibuvate alt kitsaste) teksadega, ülikonnapükste või seelikuga.

Seelikud: „pliiats” on tagasi ehk kitsas liibuv. Samuti on jätkuvalt moes lühikesed tulbi, õhupalli ja liivakella kujulised. Seeliku alla paksud läbipaistmatud sukad (enajagu mustad)

Kleidid on glamuursed, inspiratsiooniks dramaatilised Hollywoodi „vana kooli” staarid. Võtmesõna on graafilised joonised, lehvivad kleidihõlmad, põlvest natuke madalamal või kõrgemal, kindlasti mitte maani.

VABA AEG

Parkad, vabaaja dressid.

Kampsunid: Suured ja pikad kootud kampsunid laia vööga. Kampsunid on tavalised suured klassikalised kas pikad ühes tükis ja nt vööga, klassikalised hõlmikud või lohmakad huvitavate kaelusedetailidega. Kantakse näiteks skinny teksadega või laiade linast vabaaja pükstega

Püksid: Võtmesõna on maskuliinsus. Ülikonnapüksid on laiad, vahel kõrge pihaga nö dandy-chic. Katakse näiteks taljesse drapeeritud musta jakiga.
Teksapükstes domineerivad liibuvad, kitsad ehk skinny teksad. Värvid on peamiselt tumedad ja materjalid robustsed (meenutavad kunagist Sangarit). Kuigi ka teksadel tehakse kõrge pihaga mudeleid, on selge trend puusadel vabalt istuvad väga tumedad sinised/mustad teksad (näiteks uued Karl Lagerfeldid, istuvad ja näevad välja nagu unistus – tagasihoidlikud aga hästi istuvad, ei karju logodega näkku ja tunduvad ka väga kvaliteetsed, eriti võrreldes palju kallimate aga äärmiselt halva kvaliteediga mustade Victoria Beckhami Rock & Republicute ja dvb-ga http://www.designerexposure.com/product/23743/)

Mantlid on selgelt jaotunud kaheks: pikad, sirged, ametlikud või lühemad kas vööga taljesse koonatud või printsessilõikelised. Jätkuvalt domineeri ka militaarstiil.

Detailid: nahkkindad, lakknahk, laiad vööd, maskuliinsed detailid nagu nt. lipsud

Ideaalne vaba igapäevastiil: pikk lohmakam kampsun, skinny* teksad, lai vöö.

Ja nüüd konkreetsed näited:
http://www.style.com/fashionshows/
http://www.gucci.com/uk/uk-english/uk/fall-winter-07/womens/
http://www.moschino.com
http://www.donnakaran.com/videoFall2007.aspx?folderId=/DKCollection/Fall2007
http://www.lanvin.com
http://www.christianlacroix.com/
http://www.style.com/fashionshows/collections/F2007RTW/complete/thumb/JUSTCAV

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Olen positiivselt üllatunud, et leidsin sellise toreda eestikeelse blogi :)

23. juuli 2007, kell 01:24
Risto ütles ...

Tsau,
Kuna ma esimese hooga rohkem modelle peale sinu ei tea, siis oskad sa soovitada mõne modelli portfooliot, mis on internetis?
Et millised pildid peavad olema modelli portfoolios oskad ehk öelda. :)

23. juuli 2007, kell 11:07
Milana ütles ...

Äitäh, Meril :) Millest oleks huvitav, kui ma veel kirjutaksin?

Risto: Portfolio on modelliagentuuri kaanetga kaust, kus on Su põhiandmed ja võimalikult lai valik A4 suuruses fotosid ehk näidised erinevatest töödest. Alguses toimib ka niisama lavastatud võimalikult kreatiivsed stuudio vms. fotod, kindlasti ka näo ja täispikkuses kehafoto. samuti teevad agentuurid nn. modellikaardi mis on kahe kuni neljapoolne sinu tutvustus. Üldandmed ja väiksed fotod. Need näidatakse / jäetakse kliendile, kes sis saab otsustada, kas soovib kohtuda või bookida.
Näidised netiportfoliost:
http://www.imgmodels.com/results.asp?sexid=2&subid=3404&careerid=1&agencyid=9050

Kui on veel küsimusi, vastan rõõmuga. xmilanax@hotmail.com

24. juuli 2007, kell 01:43
 

©2009MILANA PÄEVIK | by TNB