laupäev, 14. november 2009

Kaalulangetamise nipid I



Kuna mu leheküljele jõutakse päris tihti ka otsingu „tervislik toitumine“ kaudu, mõtlesin vahelduseks kirjutada 20 kaalu jälgimise nõuandest, mille leisdsin värskest ajakirjast „Reveal“. Jah, loen millegipärast ka sellist kollast jama - väga piiratud kohtades on inglise keelseid ajakirju ja valik pole mitte liiga lai (Vogue ja Elle kuulub standard relvastuse juurde).
Niisiis, nagu kirjutab ajakiri Reveal, kui soovite kaotada kaalus 60 sekundiga, siis:
1. Helistage sõbrannale. Järgmine kord kui tuleb näljahoog, helistage sõbrannale. Tähelepanu kõrvale juhtimine võib panna ajutiselt unustama nälja, sest vastavalt teadlaste uuringutele kestab näljahoog keskmiselt 5 minutit. (Vahel võib näljatunne olla ka pigem märk janust ja piisab klaasist veest või mahlast – Milana)

2. Magage välja. Pikk ööuni on üks põhilisemaid ja lihtsamaid kaalulangetamise meetodeid. Uuringud näitavad, et juba mõne halvasti magatud öö järel aktiveeruvad hormoonid, mis põhjustavad nälga ja te sööte rohkem (plus ainevahetus aeglustub – Milana).

3. Kasutage võimalikult palju treppe lifti asemel. 2-minutiline trepist üles minek viis korda nädalas kulutab sama palju kaloreid kui üks 20-minutiline jalutuskäik.

4. Liigu. Palju ringi liikuvad inimesed kulutavad ligi kolm kord rohkem kaloreid kui pidevalt istuvad. Isegi lühikesed jalutuskäigud või venitused või liigutamised päeva jooksul summeeruvad lõpuks kokku päris arvestatavaks kalorite kulutuseks.

5. Lisage toidule maitseaineid. Pool teelusikat kaneeli päevas hoiab veresuhkru taseme tasakaalus samas kui cayenne pipar kiirendab ainevahetust ligi 25% võrra (ikka ju asendaks jäätise kaneeliga, rright – Milana)

6. Kaks sõna – roheline tee. Jällegi vastavalt uuringutele kiirendab 3 tassi rohelist teed päevas ainevahetust lausa 35-43% võrra.

7. Hoolitse enda eest. Õhtul, selle asmel, et õhtul teleka ees snäkkida, värvi küüned ära või tee mõni iluprotseduur.

8. Väikesed tegevused. Selle asemel, et viia auto pesulasse, pese ta ise puhtaks ja põleta selle tegevusega 30 minuti jooksul u. 130 kalorit.

9. Kõnni. Tõuse hommikul natuke varem ja mine ühe bussipeatuse võrra varem maha, et jalutada.

10. Söö värskeid puu- ja juurvilju. Ühe 85-kalorise õuna seedimiseks kulub organismil 95 kalorit. Ja lihtne matemaatika ütleb, et... Organism kulutab puu- ja juurvilja eine järel keskmiselt 16% rohkem kaloreid kui sa sõid.

0 kommentaari:

 

©2009MILANA PÄEVIK | by TNB